Арсенал разби с 5:0 Норич като гост и продължава да защитава мястото си в Топ 4 на класирането във Висшата лига, като вече е само на 3 точки от третия Челси, който е с мач по-малко. С два гола на Букайо Сака и по един на Киърън Търни, Александър Лаказет и Емил Смит Роу "артилеристите" стигнаха до четвъртия си пореден успех в първенството.

Точно шест минути бяха достатъчни на лондончани да открият резултата. Сака овладя добър пас и моментално нанесе удар, който завърши в мрежата на Гън, който можеше да се намеси и по-добре. 

В 44-ата минута Тиърни достигна до топката и с изстрел по трева и помощта на страничния стълб я прати в мрежата на домакините за 2:0. В средата на втората част Сака отбеляза втория си гол в мача. Английският национал получи топката на границата на наказателното поле и с мощен удар оформи класиката. 

В последните минути на срещата Озан Кабак направи глупаво нарушение в пеналта и реферът отсъди дузпа за "топчиите". С изпълнението от бялата точка се нагърби Александър Лазакет, който с неспасяем удар в десния ъгъл отбеляза четвъртото попадение.

В добавеното продължение резервата Емил Смит Роу също се разписа, оформяйки крайния резултат. Талантът на гостите отбеляза в трети пореден мач, след като влиза в игра от пейката, с което изравни постижение на Томаш Росицки от 2009 г.

Тимът на Микел Артета пък изравни клубния рекорд за най-голяма победа като гост в двубой от Висшата лига. Отборът има и два успеха с по 6:1 над Мидълзбро (1999 г.) и Евертън (2009 г.).

Така Арсенал скъси разликата с Челси и вече имат 35 точки, докато Норич остава на дъното на таблицата с едва 10 пункта.  

 

Норич - Арсенал 0:5

Голмайстори: 0:1 Сака (6), 0:2 Тиърни (44), 0:3 Сака (67), 0:4 Лаказет (84-д), 0:5 Смит Роу (91)

Норич: Гън, Аарънс, Кабак, Гибсън, Уилямс, Доуел, Гилмор, МакЛийн, Плахета, Пуки, Сарджънт

Арсенал: Рамсдейл, Тиърни, Габриел, Холдинг, Уайт, Джака, Партей, Мартинели, Йодегард, Сака, Лаказет