Мениджърът на Арсенал Микел Артента призова играчите си да се извинят на феновете след трагичното си представяне и отпадането от Нотингам в 3-ия кръг за ФА Къп. 

Късно попадение на Люис Грабън направи разликата в полза на Форест, а испанецът бе бесен на футболистите си, въпреки направените редица промени, след като отборът му все пак включваше Мартин Йодегор, Букайо Сака и Габриел Мартинели. 

„Не бяхме достатъчно добри и трябва да се извиним. Не искам да се оправдавам, но очаквах много повече от отбора, с който излязохме. Когато обаче не се представиш както трябва, ще бъдещ елиминиран” заяви Артета. 

„В този мач показахме, че не можем да победим Форест като гости и не бяхме на небходимото ниво, за да го направим. Тук става въпрос за колективно усилие, а това, което показахме, е много далеч от нивото и стандартите, които търсим” добави той. 

„Трябва да ни повече желание и амбиция, за да печелим всеки един двубой. Много повече. Бяхме много далеч от нивото си и съм крайно разочарован от представянето ни и от начина, по който подходихме, не успявайки да покажем необходимата отдаденост, за да променим нещата, когато двубоят не върви добре” каза още Артета. 

„Играл съм в много такива мачове и зная, колко труден може да бъде един подобен двубой. В такъв момент обаче, трябва да се изправиш пред трудностите по различен начин. Боли ни, защото това е турнир, с който сме силно свързани” изтъкна наставникът, чийто тим не отправи точен удар към вратата, а Артета смени още в 34-ата минута Нуно Тавареш, недоволен от играта му.