Мениджърът на Арсенал Микел Артета се очаква да получи предложение за нов 2-годишен договор с клуба, пише „Дейли Мейл“. Настоящият контракт на испанеца изтича след 18 месеца, но изглежда шефовете на „Емиратс“ са доволни от неговата работа и искат да го обвържат дългосрочно.

В същото време обаче не всички фенове на Арсенал са толкова впечатлени от Артета. Той донесе трофей в клуба през миналия сезон, спечелвайки ФА Къп, а през тази година отборът е в битката за Топ 4. Въпреки това много от привържениците не са убедени в качествата на испанеца и още ги боли от 8-ото място в класирането през миналия сезон.

Артета застана начело на Арсенал на 20 декември 2019 година, заменяйки Унай Емери. До момента той е бил начело на клуба в 112 мача във всички турнири, в които може да се похвали с 62 победи, 19 равенства и 31 загуби, пресмята "Тема спорт".

Шефовете на „Емиратс“ са впечатлени от работата на Артета не само на терена, но и извън него. С новия договор те искат да внесат стабилност и спокойствие в клуба, а освен това така ще отблъснат апетитите на други клубове към наставника, който е свързван с интерес от Манчестър Сити.