Микел Артета вярва, че Арсенал все още има „теглителната сила“ да привлича най-добрите играчи в северен Лондон и потвърди, че Еди Нкетия ще остане в клуба.

„Артилеристите“ са известни по-скоро като „продаващ клуб“ през последното десетилетие, тъй като най-добрите им футболисти често напускат в търсене на трофеи, докато клубът изпита затруднения с това да привлече най-силните имена в световния футбол. Но Артета настоява, че най-добрите футболисти все още искат да играят на „Емиратс“.

„В исторически план този клуб винаги е търсел най-добрите играчи в света и те винаги са се интересували от това да дойдат тук. Мога да кажа, че това не се е променило. Всеки път, в който съм разговарял с играч, той е искал да дойде. Това е огромно предимство за нас“, започна испанският мениджър на тима. Арсенал е изправен пред дилема относно бъдещето на бившия капитан Пиер-Емерик Обамеянг, докато Кристъл Палас показа интерес към младока Нкетия, като The Times предаде, че „орлите“ са в преговори с „топчиите“ за подписа на 22-годишния играч. „Той (Нкетия) е наш играч и ще остане при нас“, охлади мераците на Палас Артета.

Лондончани вече имаха работа по време на този трансферен прозорец, след като преотстъпиха Ейнсли Мейтланд-Найлс на Рома под наем – друг млад футболист, който е с ограничено игрово време. „Говорихме за всички възможни варианти. Когато финализираш сделка, има определени неща, които не можеш да пропуснеш, когато го правиш. Интересът на играча беше ясен. Трябва да притежаваш футболиста с правилната настройка за борба, знаейки, че той може да си тръгне на следващия ден. Не смятам, че можеш да вземеш решение за следващите 12, 18 месеца за следващите два дни. Не мисля, че е логично“, завърши наставникът на Арсенал. /БГНЕС