Първият месец от 2022-а година се превърна в истински кошмар за Арсенал, отбелязва „Дейли Мейл“. 

През този месец тимът успя да отпадне за ФА Къп и Купата на Лигата, а освен това вкара едва един гол и получи цели 3 червени картона в общо 5 мача. 

Всичко започна много добре, когато Букайо Сака реализира през първото полувреме срещу Манчестър Сити на 1 януари, но след това всичко се обърка. 

Спорен червен картон на Габриел Магаляеш помогна на Гражданите за обрат, след което дойде отпадането от Нотингам за ФА Къп след 0:1. 

Последва 0:0 срещу Ливърпул, но и червен картон на Гранит Джака за Купата на Лигата, след което в реванша тимът падна с 0:2, а Томас Партей бе изгонен. Миналата събота пък отборът не успя да победи Бърнли и направи 0:0 в първенството. 

Това е втората по-сериозна криза за Микел Артера, чийто тим бе с 5 поредни победи преди тези мачове. Отборът започна кампанията с 3 поредни загуби, но след това се стабилизира, а и сега надеждите са, че това ще се случи. 

Арсенал остава в битката за Топ 4, но през февруари предстоят важни мачове срещу Уулвърхемптън и Брентфорд, които трябва задължително да бъдат спечелени, след като двубоите срещу Челси и Ливърпул бяха отложени.