Арсенал надви Уулвърхемптън като гост с 1:0 в 24-ия кръг на Висшата лига, за да постигне ключов успех в борбата за четворката. 

Гол на защитника Габриел Мартинели се оказа решаващ, а с успеха лондончани излязоха 5-и с 39 точки, колкото има и Манчестър Юнайтед, но те са с мач по-малко от Червените дяволи и с два двубоя в запас от Уест Хям, който е 4-и с 40 точки.  

Уулвърхемптън остава 8-и с 34 точки, но отново се видя, че големите проблеми на Вълците са в нападение и те останаха с едва 19 вкарани гола, което е третата най-слаба атака в дивизията.  

В началото чисти ситуации нямаше, като и двата отбора действаха предпазливо, като домакините се опитваха да бъдат по-активни.

Лондончани търсеха възможности на контри и при една от тях в 22-ата минута Сака проби отдясно и върна към Уайт, който стреля, но ударът бе блокиран. 

Малко след това Артилеристите поведоха. Мартинели изпълни корнер, който не бе изчистен добре, Уайт насочи към вратата, Лаказет леко отклон и след това Габриел се оказа на точното място, за да открие резултата. 

Вълците опитаха да реагират, но трудно създаваха положения. Все пак в 37-ата минута Хименес се оказа на добра позиция, но стреля слабо и Рамсдейл спаси лесно. 

Последва опасен удар покрай вратата на Семедо, след което Лаказет стреля право в ръцете на Жозе Са и пропусна добра ситуация. В последните секунди на полувремето Хименес стреля точно по диагонала, но Рамсдейл спаси. 

След паузата двубоят продължи по същия начин, с по-активни опити на домакините да изравнят, но и с трудности при тях да създават чисти положения. 
 
Арсенал се опитваше да контролира двубоя и чакаше възможност да нанесе втори решителен удар. По-пасивната игра на лондончани обаче ги доведе до 69-ата минута, когато Габриел Мартинели успя да си изпроси два жълти картона само в рамките на секунди и бе изгонен. Голяма глупост от бразилеца, който първо блъсна Поденс при изпълнение на тъч, а след като реферът даде авантаж, настигна и фаулира Чикиньо в гръб. 

Последва отменен гол на Хименес за засада, след което Лаказет пропусна да реши всичко останал сам срещу Жозе Са. След това Саис тества Рамсдейл, а при едно разбъкване Чикиньо насочи с глава към вратата, но Холдинг направи решително изчистване. 
 
До края домакините така и не успяха да стигнат до гол, въпреки напрежението на което подложиха опонента и така Арсенал докопа много важна победа в битката за топ 4. 

Уулвърхемптън – Арсенал    0:1

0:1    Габриел 25

Уулвърхемптън: Са, Килман, Коуди (80 Фабио Силва), Саис, Семедо, Невеш, Дендонкер, Марсал (63 Аит Нури), Тринкао (62 Чикиньо), Хименес, Поденс
Арсенал: Рамсдейл, Седрик, Уайт, Габриел, Тиърни, Партей, Джака, Сака (71 Холдинг), Йодегор (68 Смит-Роу), Мартинели, Лаказет (80 Нкетиа)