Арсенал победи с 4:2 Челси на "Стамфорд Бридж" в отложен мач от 25-ия кръг на Висшата лига, превърнал се в голямо футболно зрелище. Еди Нкетия вкара два гола, а по един добавиха Емил Смит Роу и Букайо Сака от дузпа.

Попаденията на Тимо Вернер и Сесар Аспиликуета пък не се оказаха достатъчни за "сините". С успеха "артилеристите" се изравниха по точки с четвъртия Тотнъм, но изостават по голова разлика.

Лукаку първи можеше да вкара след пас на Лофтъс-Чийк, но стреля встрани от вратата. Арсенал откри резултата при първата си опасна атака. В 13-ата Кристенсен направи сгреши при опита си да върне топката на Менди и на практика я подари на Нкетия. Нападателят на "топчиите" напредна и хладнокръвно реализира.

Отговорът на домакините дойде много бързо. Тимо Вернер стреля от границата на пеналта и след рикошет в крака на Бен Уайт направи Рамсдейл безпомощен за 1:1.

В 27-ата минута Арсенал отново излезе напред след перфектната контраатака. Джака се пребори за топката, след което я мушна между краката на Алонсо и пусна към Сака, който намери Йодегор. Норвежецът само продължи към Смит Роу, а 21-годишният английски национал шутира и не остави никакви шансове на Менди. 

Челси обаче отново съумя да възстанови равенството много бързо. В 31-ата минута Маунт центрира и Аспиликуета засеча топката в мержата на близката греда - 2:2. В самия край на полувремето Смит Роу пропусна от чиста позиция.

На почивката Томас Тухел замени неубедитения Кристенсен с Тиаго Силва. Полувремето започна с нов шанс пред Вернер, но изстрелът му беше неточен. 

В 57-ата Аспиликуета сбърка при изнасянето на топката и постави началото на опасна атака на гостите. Поредица от рикошети предизвикаха хаос в отбраната на "сините" и Нкетия се възползва, вкарвайки втория си гол в двубоя.

Тухел опита да промени нещата и пусна в игра Кай Хавертц вместо Лукаку. Артета пък замени голмайсторите Нкетия и Смит Роу с Мартинели и Седрик Соареш.

Домакините натиснаха, но най-добрата възможност се откри пред Сака, който обаче се подхлъзна и не можа да нанесе решителен удар. В 90-ата минута Аспиликуета изблъска Сака в наказателното поле и рефеът отсъди дузпа. Потърпевщият бе точен от бялата точка, оформяйки крайното 4:2 за Арсенал.

Така за първи път от 28 години Челси допусна три поредни загуби у дома във всички турнири. Отборът все пак има преднина от 5 точки на третото място, като е и с мач по-малко.