Мениджърът на Тотнъм Антонио Конте предупреди отбора си преди сблъсъка с Арсенал, който е решаващ за последното място в Шампионската лига. "Шпорите" са на пето място в класирането, на 4 точки зад съперника си от Лондон.

"Продължавам да говоря на футболистите ми да се наслаждават на момента, защото три кръга преди края още имаме шанс да се преборим за Шампионската лига. Това значи, че сме свършили добра работа, но тя не е довършена", каза цитираният от БТА Конте на пресконференцията си.

"Ще се опитаме да спечелим три точки, но няма да е лесно, защото се изправяме срещу наистина добър и организиран отбор. Мисля, че Микел Артета e свършил страхотна работа", каза италианецът.

Конте разкри, че няма да има промени в състава, който завърши наравно 1:1 с Ливърпул през уикенда, като защитникът Серхио Регилон не е успял да се възстанови на време.

"Всеки, който ме познава, знае, че аз искам да спечеля всеки мач. Опитвам се да предам това и на играчите ми", каза Конте в отговор на обвиненията на Юрген Клоп, че Тотнъм играе твърде защитно.

"Анализирахме мача на следващия ден и ако имаше отбор, който заслужаваше да спечели, това беше Тотнъм, а не Ливърпул", сигурен е Конте. "Мисля, че Клоп разбра, че е спечелил точка, а не загубил две", добави той.

"Юрген е интелигентен, той бе малко разочарован след мача. Но за всеки треньор и важно да е фокусиран върху неговия отбор, а не върху съперника. Когато го правиш, търсиш извинение или алиби, защото не си свършил нещо както трябва", каза още Антонио Конте.