В Арсенал се изпокараха след загубата от Нюкасъл с 0:2 снощи, която почти сигурно оставя тима без място в Топ 4, а така и в Шампионската лига. 

Лондончани изостават с 2 точки от Тотнъм преди последния кръг, в който обаче Шпорите гостуват на изпадналия отдавна Норич и се нуждаят от равен, за да запазят позицията си пред опонента. 

Капитанът Гранит Джака нападна съотборниците си, като ги обвини в липса на характер и смелост. Той бе един от само двамата от отбора над 24 години, който стартира. 

„Ако някой не е готов за този мач, по-добре да си остане вкъщи. Просто е. Няма значение на колко години си. Щом не си готов, остани на пейката или у дома. Просто не бъди на терена. Имаме нужда от смели играчи за един толкова важен двубой. Подобно представяне е неприемливо. Тъжни и разочаровани сме и много съжалявам, че разочаровахме феновете си, които дойдоха да ни подкрепят“ заяви Джака. 

Мениджърът Микел Артета също призна провала. „Тази игра дори не е близо до нивото, на което трябва да бъдем в Шампионската лига. Не показахме нищо. Нюкасъл бе по-добър във всяко отношение и заслужаваше комфортната победа. Превъзхождаха ни във всичко. Разочаровани сме, но Нюкасъл бе с 10 пъти по-добър от нас“ каза той.