Уест Хям и Арсенал проявяват сериозен интерес към украинския национал Олександър Зинченко. Футболистът на Манчестър Сити е универсален и може да играе както в защитата, така и в халфовата линия. Чуковете и топчиите се класираха за Европа и се опитват да изградят отбори, способни да се справят с големия брой мачове през следващата кампания.

И двата клуба се нуждаят от укрепване най-вече в средата на терена, а 25-годишният Зинченко е смятан за идеален вариант. Арсенал разполага с Томас Партей, Гранит Джака, Мохамед Елнени и Самби Локонга в тази зона, но Микел Артета иска да добави дълбочина.

В същото време Уест Хем загуби своя дългогодишен капитан Марк Нобъл, който се отказа, и Алекс Крал, чийто договор за наем приключи, припомня "Тема спорт". А ключовите играчи в халфовата линия са само двама – Деклан Райс и Томаш Соучек. Освен това и двата отбора търсят леви защитници, какъвто всъщност е Зинченко.

Медиите на Острова твърдят, че Сити няма да застава на пътя на украинския национал, ако той реши, че иска да напусне. Александър спечели 4 титли във Висшата лига, четири пъти Купата на лигата, както и ФА къп и Къмюнити шилд. Арсенал се опитва да привлече и неговия съотборник на „Етихад“ Габриел Жезус.