Арсенал иска да се отърве от 11 от своите футболисти, които не влизат в сметките на мениджъра Микел Артета. Това може да се окаже много трудна задача за техническия директор Еду Гаспар, който сподели, че иска да продаде високоплатените футболисти, които нямат място в Арсенал.

„Артелеристите“ са пред продажба на Бернд Лено във Фулъм, който ще бъде на стойност 8 млн. паунда. Освен него, Арсенал ще търси нов отбор и на Никола Пепе, който пристигна на „Емиратс“ с големи очаквания, които не успя да оправдае. Крилото обаче, ще остане на „Емиратс“, ако клубът не успее да привлече нов футболист на неговия пост.

Арсенал изпрати Нуно Тавареш и Флориан Балогън, съответно в Олимпик Марсилия и Реймс, под наем за сезона, пише Тема спорт. Освен тях, вратарят Артур Оконвко премина в Крю Алекзандра, където ще играе под наем. С напускането на двама от вратарите на „топчиите“, исландският страж Алекс Рунарсон ще остане като резервна опция на Аарън Рамсдейл.

В списъка с ненужни футболисти за Арсенал присъстват и имената на Ектор Бейерин, Пабло Мари, Лукас Торейра, Ашли Мейтланд-Найлс и Рийс Нелсън.

„Артилеристите“ стартират сезона във Висшата лига с гостуване на „Селхърст Парк“ на Кристъл Палас в петък. Това ще бъде и откриващата среща за сезон 2022/2023 в първенството.

Снимка: БГНЕС