Мениджърът на Арсенал Микел Артета държеше да похвали приноса на новия нападател на отбора Габриел Жезус за победата срещу Лестър. Бразилецът вкара първите си два гола с екипа на "артилеристите" и добави две асистенции.

"Знаем какво може да направи Габи. Той вкара два и даде две асистенции, но е разочарован, защото смята, че е трябвало да вкара четири. Това е стандарт, това е манталитет. Той ни води на розлично ниво", заяви испанският специалист, цитиран от БТА.

"Не бих искал да играя срещу него. Никога не съм бил защитник, но мога да си представя, че нямаше да ми хареса. Той е толкова подвижен, толкова интуитивен, винаги е активен и дава ритъм на играта. Той е истинска заплаха", засипа го с похвали мениджърът.

"Мисля, че той вдига стандарта всеки ден с начина, по който говори на съотборниците си, с начина, по който комуникира. Мисля, че е много естествен, но в същото време е впечатляващо колко бързо прави всичко", каза още Артета за голмайстора.

"Мисля, че той е бил титуляр 18 пъти през последните два сезона, а сега ще искаме да бъде много по-често, така че трябва да го пазим също", добави треньорът.

Той похвали и публиката за отношението към Вилиан Салиба, след като защитникът си вкара автогол.

"Това, което направиха днес със Салиба е нещо, което не съм виждал никога. Това показва връзката с феновете, когато е трудно. Трябва да се гордеем, че играем пред тях, това е специално", завърши Артета.