Арсенал победи Астън Вила с 2:1 в мач от петия кръг на английската Висша лига, игран на стадион "Етихад".

"Артилеристите" започнаха много активно и можеха да открият резултата в началните минути, но вратарят на бирмингамци Емилиано Мартинес се справи с ударите на Габриел Жезус и Букайо Сака.

Точно когато на отсрещната врата Аарън Рамсдейл отказа Емилиано Буендия, Арсенал се ядоса и поведе. Жезус се възползва от отбитата топка и реализира с левачката.

Лондончани продължиха да обстрелват вратата на гостуващия отбор, но бившият страж на Арсенал Мартинес оставяше своите в мача с невероятните си намеси. 

Напук на логиката, в 74-ата минута Астън Вила изравни с едва третия си точен удар в срещата. Куриозното попадение на Дъглас Луис не беше зачетено веднага, но съдията разгледа ситуацията и го призна.

Радостта на гостите обаче беше доста кратка, защото само три минути Арсенал отново излезе напред. Габриел Мартинели се възползва от подаването на Сака и не сбърка с волето с левия крак.

Статистиката в края на мача показа 22:6 удара за лондончани, но цели девет от тях бяха блокирани, а осем бяха точни.

Така момчетата на Микел Артета продължават да са лидери с пълен актив от 15 пункта, докато възпитаниците на Стивън Джерард са предпоследни с три точки.


Арсенал - Астън Вила 2:1

1:0 Габриел Жезус - 30'
1:1 Дъглас Луис - 74'
2:1 Габриел Мартинели - 77'