В Арсенал са оптимисти, че Олександър Зинченко и Мартин Йодегор ще бъдат на линия за дербито с Тотнъм в края на другата седмица, твърдят медиите на Острова. 

Двамата имат проблеми с контузии, като при украинеца ситуацията е по-сериозна, тъй като от идването си в клуба изпитна здравословни трудности и вече пропусна няколко мача. 

Той обаче се възстановява добре и очакванията са да бъде на линия за важния двубой, макар че при всички положения Микел Артета не смята да рискува и да бърза с пускането му в игра. 

При норвежеца става въпрос за лек проблем, който го извади от мача с Брентфорд, но има шанс той да вземе участие в двубоя на националния си тим срещу Сърбия в понеделник. 

Артилеристите започнаха ударно сезона с 6 победи в 7 мача и са лидери в класирането, но Шпорите имат само точка по-малко и определено също се справят добре. 

Дотук Арсенал загуби първия си по-голям сблъсък – този срещу Ман Юнайтед и сега срещу Тотнъм, а скоро след това и срещу Ливърпул, трябва да защити ролята си най-малко на претендент за топ 4.