Мениджърът на Арсенал Микел Артета подкрепи Габриел Жезус, след като нападателят не успя да вкара попадение при победата с 1:0 над ФК Цюрих в Лига Европа, удължавайки головата си суша до осем мача.

Бразилецът, който има пет гола в 17 мача за Арсенал във всички турнири, откакто се присъедини от Манчестър Сити през началото на сезона, за последно се е разписвал при успеха с 3:1 над Тотнъм във Висшата лига на 1 октомври.

Жезус имаше няколко възможности да отбележи срещу ФК Цюрих, но не успя. Артилеристите стигнаха до успеха с красив гол на Киърън Тиърни в 17-ата минута и завършиха на първо място в група А.

"Това ще се промени. Той има ситуации, получава шансовете, допринася страшно много за отбора, помага за печеленето на мачове. Начинът, по който се бори за всяка топка е невероятен", каза цитираният от БТА Артета след двубоя.

"Киърън ще започне отново да бележи, но трябва да бъде търпелив. Той е минал през това в миналото и трябва да научи тези уроци, да не спира да прави онези неща, които прави толкова добре, защото това ще поддържа нивото му и това на отбора", добави той.

Лидерът Арсенал ще се изправи срещу шестия Челси в дербито от поредния кръг на Висшата лига в неделя.

Снимка: БГНЕС