Английският национал Букайо Сака ще получи почти тройно увеличение на заплатата си според новия си договор, който се очаква да подпише скоро. 

21-годишният нападател вече преговаря за удължаване на контракта си, след като настоящият изтича през лятото на 2024-а. Силните изяви на Сака за Артилеристите и националния отбор обаче, карат лондончани бързо да искат да стигнат до споразумение. 

Според „Мирър” възнаграждение на Сака, който в момента прибира по 70 000 паунда седмично, се очаква да бъде увеличено до около 200 000, което ще го направи и един от най-добре платените играчи в отбора. 

Нападателят вече вкара на два пъти при победата над Иран с 6:2 в първия мач на Англия на световното и се очаква да бъде ключова фигура и в оставащите срещи на тима, който се опитва да стигне максимално далеч в надпреварата. 

Ако продължи по същия начин цената му със сигурност ще се вдигне още, затова от Арсенал от доста време са започнали разговорите за удължаването на договора му, както искат да се случи и с Уилям Салиба и Габриел Мартинели.