Арсенал продължава преговорите с Шахтьор Донецк за нападателя Михайло Мудрик, съобщава „Скай Спортс”. Има обаче оптимизъм, че до сделка ще може да се стигне. 

Все още има разлика по отношение на трансферната сума, която лондончани са готови да дадат и изискванията на украинския клуб, както и по отношение на структурата на плащане. 

Счита се, че Артилеристите са започнали с оферта от около 55 милиона паунда, която включва част от парите във вид на бонуси, но тя е била отхвърлена. 

Все пак самият Мудрик иска да пристигне в Северен Лондон и присъствието му на трибуните в мача срещу Уест Хям в понеделник бе ясен знак за това. 

Изявите му са следени от известно време и макар да не се счита за директен заместник на Габриел Жезус, универсалността му в нападение е нещо, което силно се нрави на мениджъра Микел Артета. 

Само на 21 години Мудрик много бързо се превърна в един от най-значимите млади играчи в Европа, повишавайки сериозно цената си и сега изглежда готов да направи следващата стъпка в кариерата си. Умението му да преодолява съперници един на един бе нещо, което накара футболният директор на Шахтьор Дарио Сърна да обяви, че младокът че на своята позиция той отстъпва само на Килиан Мбапе и Винисиус Жуниор.