Арсенал е смятан за големия фаворит за подписа на сръбския национал Сергей Милинкович-Савич. Халфът се е разбрал с ръководството на Лацио, че му е време да продължи кариерата си на друго място и е получил уверение, че ще бъде продаден при подходяща оферта.

Милинкович-Савич, който има 39 мача за Сърбия, често бе свързван с английски клубове, като най-настоянителни през годините бяха Манчестър Юнайтад и Челси. Сега обаче според “Сън” Арсенал е на път да спечели битката за подписа му.

28-годишният халф има договор с Лацио за още 18 месеца и от клуба не искат да рискуват да го изпуснат като свободен агент след края на контракта му. От Арсенал обмислят от няколко месеца оферта за Милинкович-Савич, като сърбинът е бил следен под лупа от скаути на лондончаните в последните мачове на Лацио. За последно е имало съгледвачи при успеха на римляните с 2:0 над Верона.

Сърбинът е бил впечатлен от развитието на Арсенал под ръководството на Артета, а агентът му - бившият нападател на Челси Матея Кежман, вече води преговори с “артилеристите”. Очаква се трансферът да бъде някъде в порядъка на 35 - 44 млн. паунда.

Милинкович-Савич беше привлечен от Лацио през 2015 година от белгийския Генк и до момента има над 300 мача за “орлите”.