Брайтън отхвърли офертата от 60 млн. паунда на Арсенал за Мойзес Кайседо. Клубът от южното крайбрежие на Англия е категоричен, че полузащитникът не се продава през януарския трансферен прозорец, но лидерите във Висшата лига остават заинтригувани и обмислят дали да не изпратят подобрено предложение за услугите на футболиста.

До момента най-голямата сума, която „чайките“ са получавали за свой играч, е първоначалната от 57 млн. паунда плюс бонуси за левия бек Марк Кукурея, който заигра в Челси. „Сините“ също имат интерес към Кайседо, който акостира в Брайтън от Индепендиенте дел Вале преди две години за скромните 4.5 млн. паунда, но източник заяви за Sky Sports News, че трансфер в Челси през януари изглежда малко вероятен, тъй като клубовете се разминават по отношение на това на каква сума оценяват халфа.

„Най-доброто, което може да стане, е той да завърши сезона при нас и през лятото да смени отборите“, каза мениджърът на Брайтън Роберто Де Дзерби миналата седмица. На Кайседо му остават още две години и половина до края на настоящия контракт на „Амекс“, като е силно вероятно той да не преподпише с клуба. По-рано тази седмица самият играч отговори на въпроси, свързани с бъдещето му, че е фокусиран само върху Брайтън.