Мойсес Кайседо е поискал от ръководството на Брайтън да му позволи да напусне, след като британските медии съобщиха, че английският клуб е отхвърлил рекордната оферта от 60 милиона лири от лидера във Висшата лига Арсенал.

Брайтън продаде белгийското крило Леандро Тросар на "артилеристите" този месец за 27 милиона лири. Британските медии съобщиха, че от клуба нямат намерение да продадат и Кайседо, след като 21-годишният играч впечатли с представянето си до момента този сезон.

Еквадорският национал каза, че е благодарен на Брайтън и на неговия собственик Тони Блум, че са му дали шанса да играе във Висшата лига, но не иска да пропусне тази "великолепна възможност".

"Аз съм най-младият от 10 братя и сестри в семейство от Санта Доминго. Моята мечта е да бъда най-титулуваният играч в историята на Еквадор", написа Кайседо в Инстаграм.

"Горд съм, че мога да донеса тази рекордна трансферна сума за Брайтън, което ще им позволи да ги реинвестират и да помогнат на клуба да продължи да бъде успешен. Феновете ме приеха в сърцата си и те винаги ще бъдат в сърцето ми, така че се надявам да ме разберат, защото искам да се възползвам от тази великолепна възможност", добави футболистът.

Сумата от 60 милиона лири е рекорд в историята на Брайтън, който продаде Марк Кукурея на Челси през август за първоначалната сума от 55 милиона, потенциално нарастваща до 62 милиона с бонусите.

Брайтън е на шесто място в класирането в средата на сезона и е в позиция да се класира за европейските клубни турнири за първи път в историята на клуба.

Вчера мениджърът на Брайтън Роберто де Зерби каза, че се надява да убеди Кайседо да остане.

"Говорих с него като баща, не като треньор. Надявам се той да остане с нас до края на сезона... Това е най-доброто решение за него и за нас", заяви треньорът.

От началото на сезона 21-годишният Кайседо е твърд титуляр в състава на Брайтън, като има изиграни 21 мача във всички турнири с един гол и една асистенция. Халфът игра силно и на Световното първенство в Катар, на което Еквадор записа победа, равенство и загуба в трите си мача от груповата фаза.