Мениджърът на Арсенал Микел Артета иска отборът му да подобри представянето си в защита след равенството 2:2 при гостуването на Спортинг в Лисабон в първата среща от осминафиналите на европейския клубен турнир по футбол Лига Европа. 

Артета не остана доволен от играта на лондончани, които допускат два гола във втори пореден мач след победата с 3:2 срещу Борнемут във Висшата лига през миналия уикенд.

"Допускаме прекалено много лесни голове. Говорихме колко е важно това, особено в турнир, в който продължаваш или отпадаш. Днес не се защитавахме достатъчно добре и трябва да бъдем по-убедителни", коментира испанският специалист.

Той смята, че на Арсенал е липсвала обичайната острота в нападение заради липсата на някои ключови играчи, включително звездата на състава Габриел Жезус, който се възстановява от контузия на коляното, получена в началото на декември по време на Световното първенство в Катар.

"Имаше и някои позитиви, защото показахме доста устойчивост, за да се върнем в мача, но трябва да се защитаваме по-добре в наказателното поле. В реванша трябва да сме по-добри", каза още Микел Артета.

Втората среща ще се играе на 16 март в Лондон.

Снимка: БГНЕС