Мениджърът на Арсенал Микел Артета е уверен, че тимът му няма да се предаде и все още вярва в спечелването на титлата в Англия, въпреки че това вече изглежда като утопия.

"Артилеристите", които през почти целия сезон бяха на върха в класирането във Висшата лига, в момента изостават с четири точки от водача Манчестър Сити при оставащи два кръга. "Гражданите" имат и мач по-малко, така че само дори една загуба на Арсенал или една победа на Манчестър Сити ще реши и теоретично изхода на борбата.

В събота тимът от Северен Лондон гостува на новака Нотингам Форест, докато ден по-късно лидерът в класирането приема Челси.

"Имаме още два мача и все още има вариант да станем шампиони и да завършим пред може би най-добрия отбор в историята на Висшата лига. Още сме тук и със сигурност няма да се предадем, това е сигурно", каза Артета на пресконференцията преди мача в Нотингам.

"Манчестър Сити е отбор, който има капацитета да спечели 105 или 110 точки. Този сезон те няма да го направят, просто защото лигата е изключително равностойна и 10 месеца ние с тях сме рамо до рамо", добави испанецът.

Арсенал практически изгуби шансовете си за титлата през уикенда, когато отстъпи с 0:3 при домакинството си на Брайтън. Артета призна, че през последните дни е говорил с футболистите за случилото се.

"Дискутирахме през последните дни докъде сме стигнали, какво сме направили и какво ни очаква в следващите два мача. Говорихме какви са ни възможностите, какво е в нашите ръце и какво можем да направим. Искаме да продължим да се представяме на нивото, на което го направихме през последните 10 месеца. Не можем да изгубим целта си заради моментите, в които не показахме най-доброто от себе си и не бяхме на нивото, което се изисква, за да бъдеш шампион. Но мисля, че отборът, играчите, целият клуб заслужават похвала за всичко, което се случи през последния сезон. Остават ни два много важни мача", обясни Артета.

Той добави, че в предстоящите мачове с Нотингам и Уулвърхямптън тимът ще бъде без контузените Габриел Мартинели и Олександър Зинченко.

"Габи получи неприятна контузия в глезена срещу Брайтън. През следващата седмица той ще мине прегледи, за да се установи колко време няма да може да играе. Зинченко има проблем в прасеца и няма да играе в следващите два мача", завърши Микел Артета.