Вратарят на Арсенал Давид Рая е категоричен, че в съвременния футбол никой не може да бъде сигурен за мястото си и не е ясно дали ще бъде титуляр и срещу Тотнъм в неделя. 

Испанецът замени доскорошният №1 при Артилеристите Аарън Рамсдейл и запази суха мрежа и в двата мача, в които игра. Според футболиста обаче, нищо не му е гарантирано. 

„Това е избор на Микел Артета, не мой. Ако Аарън се завърне, тъй трябва да се бори за отбора и да печели мачове. Мисля, че това е първият случай, в който двама топ-вратари са заедно в един отбор, но това просто е част от футбола” коментира Рая. 

„Босът иска по двами силни играчи за всяка една позиция и ние трябва да се съобразяваме с това. Аз играх в последните два двубоя, но нямам представа какво ще се случи в неделя” добави испанският страж. 

Самият Артета обясни, че съжалява, че не е сменял вратарите си по време на мачовете и поиска реакция от Рамсдейл, по същия начин, както реагират полевите футболисти, които не стартират. 

„В кариерата си на млад мениджър имам два мача, в които усещах, че трябва да сменя вратаря си, но не го направих, защото не ми достигна кураж. В крайна сметка обаче, защо не? Единият играч има едни качествя, другият други и ние трябва да се адаптираме според ситуацията” отчете Артета.