Мениджърът на Арсенал Микел Артета подкрепи Евертън, след като отборът бе наказан с отнемане на 10 точки от актива си заради нарушаване на финансовите правила за устойчивост. "Клубът много пъти е бил в трудни ситуации и винаги е намирал начин да се измъкне", каза испанският треньор, който е бивш футболист на "карамелите".

"Чувствам се много свързан с този клуб", каза още Артета, който прекара на "Гудисън Парк" периода между 2005 и 2011. "Това е много труден момент. Очевидно е, че поставя отбора в трудна ситуация, но той много пъти е бил в такава и винаги е намирал начин да се измъкне", каза още специалистът на пресконференцията си.

"Ако има качество, което характеризира клуба, това е смелост, решителност и борбеност. Те се борят срещу всички и им желая най-доброто", категоричен бе испанецът преди мача на тима си Брентфорд.

"Новината за наказанието ме изненада и това е голямо събитие в средата на сезона, но не познавам правилника, нито историята. Трудно ми е да коментирам", добави още Артета.

Евертън беше на 14-о място в класирането преди санкцията, но сега се смъкна на предпоследното 19-о с равни точки с последния Бърнли.

Феновете на "карамелите" предвиждат да проведат няколко протестни акции през уикенда, преди домакинството на Манчестър Юнайтед в неделя, като на зрителите ще бъдат раздавани плакати с надписа "Корумпираната Висша лига".