С този начин на игра Арсенал не може да спечели титлата. Това обяви анализаторът на „Скай Спортс“ Джейми Карагър. 

Артилеристите са лидери в класирането с точка пред Манчестър Сити, а през миналия сезон измъчиха здраво Гражданите, но въпреки това бившият защитник на Ливърпул смята, че представянето им е далеч от впечатляващото. 

5 от 9-те победи на лондончани бяха постигнати само с един гол разлика, след като и в последния мач срещу Брентфорд Кай Хаверц вкара в 89-ата минута, а тимът преди това имаше сериозен късмет, да не получи гол. 

„Все още е минала само една-трета от кампанията, но ако Арсенал продължи по същия начин и ако това е лицето на отбора, не мисля, че те могат да станат шампиони. Когато толкова много техни мачове трябва да се решават в края, понякога развръзката няма да е добра и шансовете на Брентфорд през уикенда са доказателството за това“ заяви Карагър. 

„Мачовете, които завършват 1:0, спокойно могат да завършат и 0:1. Просто се вижда, че играта им не е достатъчно плавна и бърза. Липсва им енергия и трудно създават положения. Мисля, че водещите им играчи в атака през този сезон  не са необходимото ниво и оттам идват и проблемите. Говоря за Мартинели, Жезус и Сака, които през миналата кампания бяха страхотни. Йодегор пък има здравословни проблеми“ добави той.