Букайо Сака е на път да бъде готов за гостуването на Арсенал срещу Уест Хем във Висшата лига в неделя, каза мениджърът на "артилеристите" Микел Артета.

Английският национал, който има 22 мача в първенството през този сезон и вкара осем гола, контузи десния си крак по време на победата с 3:1 над Ливърпул миналата неделя, когато отбеляза първия гол във вратата на 19-кратните шампиони на Англия.

"Той се възстановява тази седмица и изглежда добре. Утре имаме нова тренировка и се надяваме, че ще си върнем няколко от играчите", заяви Артета, добавяйки, че халфът на лондончани Томас Партей напредва добре във възстановяването от травма, но няма определена дата за завръщане.

Третият в класирането във Висшата лига отбор на Арсенал спечели последните си три мача, но Артета е предпазлив след поражението срещу "чуковете" у дома с 0:2 през декември.

"Те са наистина добър съперник. Ще трябва да дадем най-доброто от себе си, за да спечелим", каза още испанецът, цитиран от Ройтерс.

Мениджърът на Арсенал добави, че не е съгласен с критиките към футболистите, които все още имат сериозни шансове да спечелят титлата във Висшата лига през 2024 година.

Снимка: БГНЕС