Бившият мениджър на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън призна, че е използвал психологически трикове, с които е оказвал натиск върху съдии и съперници.

Един от жокерите в ръкава на Фърги бил да гледа часовника си край страничната линия в заключителните минути на мачовете, в които Манчестър Юнайтед се е нуждаел от попадение.

„Затова гледах часовника си край тъчлинията. Всъщност никога не гледах самия часовник, изобщо не знаех колко минути остават до края на мача”, призна Фъргюсън пред БТ Спорт.

„Но всичко това оказва влияние на съперника и на съдиите, което е малък трик в последните 10-15 минути на мачовете. Особено на нашия стадион „Олд Трафорд”, където има 65 000 души на трибуните.”

„На полувремето аз винаги давах наставления: не се паникьосвайте, бъдете търпеливи и чакайте своя шанс. В последните 15 минути правете каквото си искате”. Аз съм като комарджия – „хвърляйте се смело напред, рискувайте”.

„Не винаги тази тактика работеше, но в много случаи се получаваше. Когато си в съблекалнята след края на мача и сме вкарали в последната минута, атмосферата е наелектризирана до неузнаваемост.”

„Играчите скачат един върху друг, радват се, тупат се с ръце. Това е фантастично място, на което да бъдеш в такъв момент.”

„Най-важното нещо е, че феновете нямат търпение да си тръгнат от стадиона, да отидат в кръчмата или у дома и да разкажат какво се е случило в последната минута на „Олд Трафорд”. Това ми беше работата – да си отидат щастливи у дома”, каза още Фъргюсън.