Новата звезда на Манчестър Юнайтед Мемфис Депай все още не е официално представен в новия си клуб, но вече успя да разгневи силните фигури на стадион "Олд Трафорд".

Още по темата

 

21-годишният футболист разкри, че е участвал в последните два мача от кампанията по собствено желание, макар неговият ПСВ да си беше осигурил спечелването на титлата преди това.

Стрелецът си беше поставил за цел да триумфира и в голмайсторската листа и в крайна сметка успя, нанизвайки 22 попадения на сметката си. Това обаче не се хареса на ПСВ и Юнайтед, които си стиснаха ръцете за сделка на стойност 27.5 милиона евро.

"Аз наистина много исках да играя. За треньора нямаше проблеми, но ПСВ и Манчестър Юнайтед изобщо не бяха щастливи от моето решение", каза Депай пред вестник "Телеграф".

"И двата клуба не искаха да играя в тези две срещи, заради риска от контузии. Аз исках да спечеля последния мач и да завърша на върха в листата на голмайсторите. Също така исках да счупя рекорда за най-много спечелени точки с ПСВ. Много исках да играя", добави надъханият талант.