Дългогодишният капитан на Манчестър Юнайтед Рой Кийн е на мнение, че Ектор Морено е влязъл "брилянтно" на Люк Шоу, макар да строши крака му на две места в мача между ПСВ Айндховен и "червените дяволи".

"Още когато видях влизането на Морено си казах, че то е брилянтно. Обичам физическата страна на играта. Можеш да си направиш извода от реакцията на играчите и никой от тези на Юнайтед в този момент не реагира, считайки изчистването за грубо влизане", поясни Кийн пред "ITV Sport"

"Футболистите са най-добрите съдници на тези моменти, защото са най-близо до ситуацията. В края на краищата играчите на Юнайтед не реагираха остро. Когато се играе на висока скорост и се защитаваш по такъв начин, контузиите са неизбежни."

"Изненадан съм, че няма толкова много контузии. Случилото се беше по-скоро инцидент", добави ирландецът, защитавайки избрания от УЕФА за играч на мача Морено.

"Парите, които Юнайтед инвестира не им осигуриха добра защита. В нападанеие ще са добре, в средата на терена не са много зле, но според мен отборът има крещяща нужда от централни защитници. Поне един, а навярно двама."

"Докато Юнайтед играе в сърцето на отбраната с Дейли Блинд или дори Крис Смолинг, или пък Фил Джоунс, особено в Шампионската лига, ще страда."

"Това беше слаб резултата, слабо представяне и допуснати леки голове. Юнайтед маше шансове да вземе нещо от мача. Като цяло това беше една разочароваща вечер за тях", добави Кийн, който имаше тежка травма, получена през 1997 година, когато бе аут от терените дълго време заради скъсани коленни връзки.