Падението на изпадналия в посредственост рекордьор по брой титли във Висшата лига Манчестър Юнайтед продължава с пълна сила.

След резила с отпадането от Шампионската лига през седмицата днес воденият от Луис ван Гаал отбор падна с 1:2 като гост на Борнемут в среща от 16-ия кръг на Висшата лига, играна на стадион "Виталити Стейдиъм".

"Черешките" започнаха шеметно с гол в 101-ата секунда, вкаран при изпълнение на корнер от Станислас. Силният фалц на кълбото изненада Давид Де Хеа, който не реагира добре в малкия пеналт. 

В средата на първата част "червените дяволи" се докопаха до изравняването благодарение на Маруан Фелаини, но десетина минути след почивката бившият футболист на Юнайтед Джошуа Кинг наказа грешка в защитата на гостите.

Така Манчестър Юнайтед остана с 29 точки на четвърта позиция, докато 14-ият Борнемут събра 16 пункта и се отдалечи от опасната зона.


Домакините натиснаха и малко след началния съдийски сигнал Гослинг стреля неточно с глава. В 101-ата минута обаче топката влезе в мрежата на Юнайтед по изключително куриозен начинт. Джуниър  Станислас центрира от корнер и Де Хеа се опита да избие, но остана под топката и я довкара във вратата си!

"Червените дяволи" реагираха като ужилени и преди да изминат пет минути игра вратарят на Борнемут Боруц направи две важни спасявания. Той първо отрази шута отблизо на Маруан Фелаини, а след това се намеси и при опита за добавка с глава на Макнеър.

Станислас реши да се пробва с изстрел от пряк свободен удар, но би неточно. Малко след това той допусна груба грешка, извеждайки Антони Марсиал сам срещу Боруц, но французинът стреля покрай левия страничен стълб.

В средата на първото полувреме зрителите отново притаиха дъх, като в ситуацията очаквано участваше най-активният футболист на терена - Станислас. Той беше изведен с разкошен пас сам срещу Де Хеа, но реши да го финтира и испанецът се хвърли смело и майсторски прибра топката в прегръдките си, спасявайки сигурен гол.

Така се стигна до 24-ата минута, в която Юнайтед изравни. Мемфис Депай получи дълъг пас и си спря във въздуха, но ударът му беше отразен от Боруц. Дебнещият наблизо Маруан Фелаини обаче се оказа най-находчив и успя да прати кълбото в мрежата.

Към края на първата част Марсиал навърза няколко бранители, но в последния момент топката беше избита от краката му. На отсрещната врата Ричи стреля силно, но право в ръцете на Де Хеа.

Десетина минути след подновяването на играта "черешките" отново поведоха. Франсис стреля от малък ъгъл по диагонала, но Де Хеа успя да парира в корнер. При изпълнението му бившият футболист на Манчестър Юнайтед Джошуа Кинг беше оставен напълно непокрит пред точката на дузпата и вкара необезпокоявано.

Манчестър Юнайтед не създаде много интересни акция след това. Маруан Фелаини стреля право в тялото на вратаря, а двайсетина минути преди края на редовното време влезлият като резерва Глен Мъри пропусна да нанесе трети удар за домакините, стреляйки на два пъти над целта.

В 77-ата минута Антони Марсиал напредна, навлезе в наказателното поле и стреля, но изключително неточно. На отсрещната врата Артър би доста неточно с левачката.

В заключителните минути Юнайтед опита хаотичен натиск, който не даде никакъв резултат и Борнемут се поздрави с нова гръмка победа, след като в предишния кръг подчини Челси насред Лондон.

 


Борнемут - Манчестър Юнайтед 2:1

1:0 Джуниър Станислас - 2'
1:1 Маруан Фелаини - 24'
2:1 Джошуа Кинг - 54'

 

Борнемут: Боруц, Смит, Франсис, Кук, Даниел, Сърман, Ричи, Артър (О'Кейн - 86'), Гослинг, Станислас, Кинг (Мъри - 65')

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Макнеър (Джоунс - 91'), Блинд, Варела, Бортуик-Джексън, Карик, Фелаини (Пауъл - 74'), Лингард (Перейра - 31'), Мата, Депай, Марсиал