Вратарят на Манчестър Юнайтед Давид де Хеа говори пред клубния сайт на отбора за снощния мач срещу Стоук Сити, както и за тежкия месец, който предстои на "червените дяволи".

Момчетата на Ван Гаал рядко изпускат контрола върху топката и това допринася за цели 12 сухи мрежи през сезона, а в девет от тези случаи на вратата е пазил испанският национал.

Снощи Юнайтед размаза Стоук Сити на стадион "Олд Трафорд" с 3:0, като головете отбелязаха Джеси Лингард, Антони Марсиал и Уейн Руни. Де Хеа призова съотборниците си да продължат с добрата си форма:

"Наистина съм много доволен от резултата и трите точки. Ние показваме страхотни игри напоследък и доста добра успеваемост. Стоук не създаде много шансове и запазихме мрежата си суха", заяви Давид.

"Те са страхотен отбор и във Висшата лига винаги е трудно да не допуснеш гол, но ние намерихме ключа към успеха. Надявам се да запазим това ниво".

"Опитахме да вкараме възможно най-рано и успяхме. Когато отбележим ранен гол винаги е по-лесно. Това може би бе един от най-силните ни мачове през сезона, но ние не трябва да спираме до тук. Имаме страхотни играчи в нападение - бързи, мощни, умеят да бележат много попадения", продължи испанецът.

"Виждам, че доверието към нас се връща. В последните няколко мача отбелязахме по три гола и смятам, че трябва да продължаваме да го правим, за да запазим това доверие", каза още вратарят.

До края на февруари предстоят още тежки мачове. Следващият тест за "червените дяволи" е в неделя срещу Челси на стадион "Стамфорд Бридж" и Де Хеа заяви:

"Снощната победа е перфектен старт на месеца, ние искахме трите точки и ако продължим да се борим по този начин, със сигурност ще спечелим още много мачове", завърши Давид.