Шросбъри - Манчестър Юнайтед, среща от 5-ия кръг на ФА Къп, стадион "Ню Медоу", 21:45 часа българско време.

Вероятен състав на Манчестър Юнайтед: Ромеро, Бортуик-Джаксън, Блинд, Смолинг, Макнеър, Шнайдерлин, Ерера, Карик, Марсиал, Мата, Депай

Прогнозата на Gol.bg

Манчестър Юнайтед и Шросбъри се изправят един срещу друг тази вечер в битка за 1/4 финалите на турнира ФА Къп. Грандът от Манчестър е абсолютен фаворит срещу отбора от третото ниво на английския футбол.

Шросбъри се намира на 21-во място в Лига 1 и се бори за оцеляване в първенството. Отборът стигна до тази фаза на турнира, след като преодоля четири съперника и само в един от тези сблъсъци им се наложи да преиграват. Резултатите на тима в първенството обаче не се никак впечатляващи, като само преди няколко седмица отборът загуби от Честърфилд с катастрофалното 1:7. Интересно е да се отбележи, че през зимата Шросбъри се подсили с бившия играч на българския ЦСКА - Елиот Гранден, който е в групата за мача, но най-вероятно ще остане резерва.

Манчестър Юнайтед излиза за този двубой, след една от най-унизителните си загуби в европейските клубни турнири. Отборът загуби от датския Мидтиланд с 2:1 и феновете трябваше да преглътнат пореден горчив хап през този сезон.

Проблемите на "червените дяволи" с контузени играчи станаха пословични, като дори мениджърът на Юнайтед - Луис ван Гаал описа случващото се със "законът на Мърфи", а именно: "Всичко лошо, което може да се случи, непременно ще се случи". Футболистите в лазарета на червените са Уейн Руни, Янузай, Джоунс, Рохо, Валенсия, Шоу, Дармиан, Де Хеа, Фелайни, Швайнщайгер и Ашли Йънг.

Все пак Манчестър Юнайтед е абсолютен фаворит за продължаване напред в турнира ФА Къп, който се явява една от последните възможности за клуба да спаси сезона. Букмейкърите също определиха гостите за фароворит, като коефицента за тяхна победа е 1.35. За любителите на изненади - може да заложите за успех на Шросбъри при ставка от 10.50, а равенството е оценено на 5.35.

Резултат: Шросбъри - Манчестър Юнайтед 0:2