Манчестър Юнайтед постигна безпроблемна победа 2:0 над Уотфорд и продължава да гони челните места във Висшата лига. "Червените дяволи" взеха трите точки с по един през двете полувремена, дело на на Хуан Мата и Антони Марсиал.

Тимът на Жозе Моуриньо имаше превъзходство през целия мач и въпреки че "стършелите" на моменти бяха близо до попадение, не остави съмнение в по-голямата си класа и заслужи успеха. С победата Юнайтед се изкачи до петото място в класирането преди изиграването на кръга.


Юнайтед владееше инициативата от самото начало. Сред здравия бетон на гостите, който италианският треньор Валтер Мадзари бе забъркал с петима защитници, "червените дяволи" трудно стигаха до сериозно голово положение.

В 10-ата минута Гомес спаси коварен далечен удар на Мхитарян. Малко след това Марсиал също си пробва мерника от дистанция, но рикошет в съперник отклони топката покрай вратата. В 18-ата минута Уотдорд показа зъби и не бе далеч от това да шокира "Олд Трафорд". Холебас проби отляво и стреля мощно по диагонала, но топката профуча покрай далечната греда.

В следващите минути пред вратата на Уотфорд завря. Гомеш направи още едно страхотно спасяване, този път след тупалка на Пол Погба от над 25 метра. В 26-ата минута дойде най-сериозната опасност пред вратата на "стършелите" досега в мача.

Валенсия проби отдясно и с добро центриране намери в наказателното поле Погба, който стреля от воле, но Гомес се намеси брилянтно и отново опази мрежата си суха. Мхитарян също получи идиална топка фронтално, но се изложи със сватбарски шут високо над вратата.

В 32-ата минута Юнайтед най-накрая пречупи съперника. След отлична атака Марсиал отляво пусна топката успоредно на голлинията, Ибрахимович хитро я пропусна за Мата, който хладнокръвно я прати в мрежата за 1:0.

След попадението "червените дяволи" се кротнаха, но все пак продължиха да държат мача под контрол. В края на полувремето Гомеш за пореден път улови далечен удар на Мхитарян, за да остава резултатът не променен до почивката.

Макар през втората част Юнайтед пак да водеше играта, Уотфорд без малко да накаже домакините. В 53-та минута Мауро Сарате изпълни страхотен пряк свободен удар, който обаче бе спасен с атрактивен плонж от Де Хеа.

"Червените дяволи" никак не се стреснаха и дори си оплетоха кошницата след час игра. В 60-ата минута гостите сбъркаха в средата на терена и след светкавична контра Марсиал нахлу в наказателното поле, където с нисък удар по земя наказа Гомеш за 2:0.

Уотфорд все пак не се отказа да търси попадение, след като Юнайтед понамали темпото. В 70-ата минута Дарил Янмаат получи добро центриране отдясно, но не намери целта. Малко след това Трой Дийни се пребори с отбраната на домакините и стреля фронтално, но отново Де Хеа бе на място и опази вратата си.

Мхитарян можеше да убие всякаква интрига в двубоя, след като излезе сам срещу вратаря, но Гомеш успя да парира удара му. До края на мача резултатът не се промени и Юнайтед взе заслужени три точки.

Манчестър Юнайтед - Уотфорд 2:0

1:0 Мата 32
2:0 Марсиал 60

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Валенсия, Байи, Смолинг, Блинд, Ерера, Погба, Мата, Мхитарян, Марсиал, Ибрахимович

Уотфорд: Гомеш, Бритос Крабрера, Кабул, Прьодл, Каткарт, Холебас, Сарате, Капу, Клевърли, Нианг, Дийни