Голмайсторът на Евертън Ромелу Лукаку преминава медицински прегледи в Лос Анджелис, след което официално ще бъде обявен за ново попълнение на Манчестър Юнайтед, съобщава The Guardian. Предполага се, че трансферът ще е на стойност 75 милиона паунда и не е изключено към "Гудисън Парк"да потегли Уейн Руни.

Белгийският национал е прекъснал почивката си в Калифорния, където е бил в компанията на бъдещия си съотборник Пол Погба. Лукаку трябваше да се върне в Англия днес, но сега ще се присъедини директно за предсезонното турне на Юнайтед в САЩ. Фаворит за подписа на 24-годишния стрелец беше Челси, но след провала, "сините" най-вероятно ще се насочат към Андреа Белоти.

Лукаку пък ще се превърне във второто ново попълнение на "червените дяволи" след централния защитник Виктор Линдельоф, който беше купен от Бенфика за 30 млн. паунда. Нападателят ще замести шведската звезда Златан Ибрахимович, който официално напусна "Олд Трафорд". Мениджърът на Юнайтед Жозе Моуриньо иска да подсили отбора си още с централен полузащитник и крило.

Gol.bg припомня, че през изминалия сезон 20-кратният шампион на Англия вкара едва 54 гола във Висшата лига, което беше най-лошия резултат сред първите седем отбора в крайното класиране. Тимовете от Топ 3 – Челси, Тотнъм и Манчестър Сити, реализираха над 80 попадения. Голмайстор на Юнайтед стана Ибрахимович със 17 точни изстрела в 28 мача, докато Лукаку се разписа 25 пъти в 37 срещи с екипа на Евертън.