Белгийската звезда Ромелу Лукаку е футболист на Манчестър Юнайтед! Това обяви официалната страница на "червените дяволи".

"С удоволствие ви уведомяваме, че Манчестър Юнайтед договори таксата с Евертън по трансфера на Ромелу Лукаку. Прехвърлянето зависи от медицинските изследвания и личните условия. Ще направим допълнително изявление", гласи съобщението на 20-кратния шампион на Англия.

Предполага се, че Лукаку ще се превърне в най-скъпия футболист в историята на футбола. Сделката ще бъде за рекордните 90 милиона паунда, от които 15 ще влязат в касата на "Гудисън Парк" под формата на бонуси. Не е изключено част от нея да бъде и изпадналия в немилост на "Олд Трафорд" Уейн Руни. Сериозен интерес към Лукаку проявяваше и бившият му клуб Челси, но той предпочете да премине в Юнайтед.

На "Театъра на мечтите" 24-годишният белгийски национал трябва да замести шведската звезда Златан Ибрахимович, който получи тежка контузия и договорът му не беше подновен. През миналия сезон Лукаку вкара 25 гола в 37 мача във Висшата лига. Неговата задача ще бъде да подобри резултатността на Юнайтед, която беше най-ниска от всички отбори сред първите седем в крайното класиране – 54 попадения.

Лукаку е второто ново попълнение на "дяволите" след Виктор Линдельоф, който беше купен от Бенфика за 30 млн. паунда. Очаква се на "Олд Трафорд" да вземат още двама нови футболисти – крило и централен халф. Неофициалният дебют за Лукаку пък най-вероятно ще е на 15 юли в контролата с ЛА Галакси.