Смятаният за сигурно ново попълнение на Манчестър Юнайтед – Ромелу Лукаку, ще се превърне в най-скъпия футболист в историята на футбола.

По-рано беше съобщено, че белгийският национал минава медицинските прегледи в Лос Анджелис, а Евертън ще получи 75 милиона паунда за правата му. The Times обаче се добра до информация, че сумата ще бъде с 15 млн. паунда по-висока, които ще влязат в касата на стадион "Гудисън Парк" под формата на бонуси. В сделката ще бъде включен и Уейн Руни, което още повече ще увеличи стойността й.

По този начин Лукаку ще изпревари бъдещия си съотборник и добър приятел Пол Погба като най-скъпия футболист. Интересното е, че в момента двамата са заедно в Лос Анджелис и проведоха съвместна тренировка. Те карат почивка, но нападателят я прекъсна, за да мине прегледите в Юнайтед.

"Червените дяволи" заминават на предсезонно турне в САЩ в неделя и се очаква Погба и Лукаку да се присъединят на място към отбора на Жозе Моуриньо. Белгийският национал най-вероятно ще дебютира за 20-кратния шампион на Англия в контролата с ЛА Галакси на 15 юли.

После Юнайтед играе проверки още с Реал Солт Лейк (17 юли), Манчестър Сити (21 юли), Реал Мадрид (24 юли), Барселона (27 юли), Волеренга (30 юли) и Сампдория (2 август). Първият официален мач е на 8 август срещу Реал Мадрид за Суперкупата на Европа.