Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо защити дефанзивната си тактика след снощното нулево равенство в Севиля, при което домакините отправиха цели 25 удара, срещу само шест за "червените дяволи".

"Мисля, че мнозина от вас са в нов спорт! В Англия някои хора казват, че крилата като Алексис Санчес не трябва да помагат в защита. Следващият път когато се срещна с Дейвид Бекъм ще го питам дали по негово време той е стоял и е гледал как левият бек на съперника атакува, без да се намеси. Ще го попитам", започна в типичния си стил Специалния.

"Всички знаят, че не съм голям приятел с Рой Кийн и Пол Скоулс, но ще попитам и тях дали когато отборът им е губил топката, те са се връщали назад, или са се разхождали по терена. Защото в наши дни излиза, че всички добри играчи трябва да получават свобода на терена. Това е глупаво. Когато топката е в твое владение - атакуваш. когато е у съперника се защитаваш. Толкова е просто! Но явно някои хора измислят нов спорт."

"Но аз все още не го виждам по вашия начин, защото успешните отбори, топ-клубовете в света сега и преди 10-20-30 години, винаги са работили здраво. Всеки има и е имал тактическа дисциплина. Преди мача ми бяха зададени три въпроса за Пол Погба, а той дори не беше в стартовия състав. Това е странно. Уважавам ви, но ако бях на ваше място, щях да попитам мениджъра на Манчестър Юнайтед дали е съгласен, че Скот Мактоминей изигра фантастичен мач. И отговорът би бил положителен, той изглеждаше като опитен футболист със страхотна зрялост и тактически познания. С отговорност в играта, добър в контрола на топката и добър в пресирането."

"Но аз отговарям и на вашите въпроси - Пол направи големи усилия, за да даде на отбора това, което исках от него. Започнах с Андер Ерера, защото с него на терена един фантастичен играч като Банега не изглеждаше толкова фантастично. Защото нямаше свободните пространства. Пол замени контузения Андер и се опита да даде на отбора същите качества, от които се нуждаехме, за да противодействаме на съперника. Пол ни даде стабилност."

"Не съм облекчен от равенството. Завършихме мача с повече пространство, отколкото в началото. Бяхме близо и до вкарването на гол. Имаше само един период от мача, в който бяхме облекчени и това бяха последните минути на първото полувреме, когато те стреляха след наши грешки, но Давид Де Хеа направи страхотни спасявания. Мачът беше равностоен. Статистиката след мача е такава, каквато е. Понякога имаше 15 удара, но пък 13 от тях са само удари за статистиката, както ги наричам аз. Затова смятам, че този резултат отговоря на показаното", добави Жозе.