Бившият футболист на Манчестър Юнайтед Оуен Харгрийвс разкри любопитни подробности за начина, по който сър Алекс Фъргюсън е мотивирал играчите си да дадат най-доброто от себе си.

Полузащитникът, който се присъедини към "червените дяволи" през 2007 година от Байерн Мюнхен, спечели титлата и трофея в Шампионската лига още в първия си сезон на "Олд Трафорд", след което обаче прекара три сезона с различни травми, преди да премине в Манчестър Сити.

"Спомням си, че когато преминах в Манчестър Юнайтед през 2007 година, бяхме на турне някъде в Азия. Тогава сър Алекс Фъргюсън ни събра и ни каза, че през сезона трябва да спечелим първенството и Шампионската лига", заяви роденият в Канада футболист.

"Фъргюсън носеше и един плик със себе си и ни каза: "Тук съм записал имената на играчите, които могат да ни попречат да изпълним целите си. Направете така, че вашето име да не се озове тук. И всички излязоха моментално от съблекалнята, защото искаха да докажат на мениджъра, че няма да го подведат", допълни още Харгрийвс, спечели и с Байерн Мюнхен Шампионската лига през сезон 2000/01.