Жозе Моуриньо не може да спечели войната с Пол Погба, за когото се говори, че вече категорично иска да напусне Манчестър Юнайтед. 

Анализаторите в Англия са на мнение, че португалецът тотално е загубил съблекалнята, а конфликтът му с французина ще се отрази единствено пагубно върху отбора. 

Напрежението между двамата се увеличи отново в последните дни, когато след равенството с Уулвърхемптън халфът си позволи да критикува тактиката на отбора, с което вбеси наставника. Моуриньо обяви, че играчът няма да бъде повече част от капитаните и не го включи в групата за двубоя с Дарби снощи. Той твърди, че няма проблем между двамата, но това изобщо не е така. 

„Моуриньо трябва да започне да вижда и хубавите неща, които играчите правят. Изглежда обаче, че той е във война с тях. Последните резултати го показват и загубата от Дарби определено бе голям шок, защото Юнайтед излезе с достатъчно силен състав“ коментира Мартин Киоун пред „ВВС“. 

„Конфликтът между Жозе и Погба е огромен. Смятах, че когато Погба носеше лентата за няколко мача, нещата могат и да се оправят. Сега обаче всичко е тотално разрушено и не виждам как ще продължат оттук-нататък. Смятам, че той тотално е загубил съблекалнята и си представям, че в нея има твърде много недоволни хора. Моуриньо е един от най-великите мениджъри, но дали е подходящ за стила на Манчестър Юнайтед? Не мисля. Един мениджър трябва да бъде приятел с играчите си, а не да се кара с тях. Факт е, че треньорът може да бъде уволнен, но Погба няма как“ изтъкна Джейми Реднап пред „Скай Спортс“.