Кризата в Манчестър Юнайтед е наистина сериозна, след като "червените дяволи" не успяха да вкарат на Валенсия и стигнаха само до 0:0 в среща от група "Н" на Шампионската лига.

През уикенда Юнайтед бе разбит с 3:1 от Уест Хям във Висшата лига, а сега се издъни и в Европа. Така облаците над Жозе Моуриньо се сгъстяват, а мениджърското му място на "Олд Трафорд" става още по-несигурно.

Трябва да се отбележи, че Моуриньо бе заложил в титулярния си състав на Пол Погба, Валенсия и Алексис Санчес, с които той е в открит конфликт, но и това не помогна на англичаните да стигнат до победата. Срещата от трибуните бе изгледана от легендата Дейвид Бекъм, но и той не донесе късмет на Юнайтед.

Валенсия от своя страна показа приятен и много правилен футбол. Испанците изиграха тактически мача и заслужено си взеха точката. Така в тази група лидер е Ювентус с 6 точки, Юнайтед е с четири, Валенсия с една, а Йънг Бойс е с две загуби.


Юнайтед започна много здраво мача и още в началото се опита да притисне испанците пред собственото им наказателно поле. Пресата на англичаните обаче не доведе почти до нищо, като гостите бързо успяха да изнесат играта в по-предни позиции.

В 9-ата минута Пол Погба даде страхотен извеждащ пас към Ромелу Лукаку, който обаче се намираше в положение на засада, която правилно бе маркирана. Валенсия отговори със силен удар на Гонсало Гедес, но Давид де Хея успя да улови.

В следващите минути двата отбора си размениха по едно положение, но Маркъс Рашфорд пропусна за Юнайтед, а Гонсало Гедес не успя да вкара за "прилепите". В 27-ата минута Алексис Санчес стреля хитро с глава от точката на дузпата, но топката се отклони в тялото на Гарай.

След половин час игра Рашфорд се освободи от защитата на Валенсия и стреля от движение, но топката профуча до гредата. Към края на полувремето темпото сериозно се наруши, след като на няколко пъти се стигаше до спиране на играта.

В тези минути дори гостите от Валенсия стояха много по-добре на терена, затваряха празните пространства, а в атака разчитаха на бързи контри, които тотално объркваха защитата на Юнайтед. В 37-ата минута Даниел Парехо залъга защитата на домакините и стреля силно, но в аут.

Секунди преди почивката и Гонсало Гедес пропусна да вкара за испанците. През това първо полувреме Юнайтед отново разочарова и с нищо не показа, че има някаква положителна промяна в играта си. 

Второто полувреме започна отново с положение за Валенсия. В 50-ата минута Гонсало Гедес навърза защитата на Юнайтед и стреля остро, но в аут. В следващите минути играта се водеше основно в средата на терена, без каквито и да било голови ситуации пред една от двете врати.

След час Юнайтед най-сетне стигна до някакво положение, но Погба нямаше шанс пред гола. Постепенно домакините наложиха по-високо темпо и изнесоха играта в половината на Валенсия.

В 67-ата минута испанците изпуснаха страхотен шанс. Тогама Пол Погба загуби лесно една топка, след което се подхлъзна нелепо и позволи на Пичини да центрира към Батшуай, който стреля от воле от точката на дузпата, но над вратата.

Последваха силни минути за "червените дяволи", но на два пъти ЛУкаку не успя да преодолее Нето. В 85-ата минута Рашфорд стреля силно от фаул, но нацели гредата, а малко по-късно Лукаку отново нямаше шанс за гол. Логично срещата завърши без победител и двата отбора заслужено си поделиха по точка. 

МАН ЮНАЙТЕД - ВАЛЕНСИЯ 0:0

МАН ЮНАЙТЕД: Де Хеа, Валенсия, Байи, Смолинг, Шоу, Погба, Фелаини, Матич, Рашфорд, Санчес, Лукаку

ВАЛЕНСИЯ: Нето, Пичини, Габриел, Гарай, Гая, Парехо, Коклен, Кондогбиа, Батшуай, Родриго, Гедес