Манчестър Юнайтед категорично отхвърли информациите, че мениджърът Жозе Моуриньо ще бъде уволнен през следващата седмица, съобщава Sky Sports. 

В петък вечер Mirror написа, че Специалния е сигурен пътник от "Олд Трафорд" дори и при победа днес над Нюкасъл, но такова решение не е взето, категорични са от най-авторитетната медия на Острова.

Бъдещето на португалеца е поставено на карта заради обтегнатите му отношения с шефовете и част от футболистите, сред които Пол Погба, Алексис Санчес и Антонио Валенсия.

Дрязгите доведоха до редица слаби резултати и "червените дяволи" записаха най-лошия си старт в историята. Отборът заема незавидната 10-та позиция с 10 точки след 7 кръга. За сравнение, предишният антирекорд датира от сезон 2013/14 под ръководството на критикувания Луис ван Гаал. Тогава отборът имаше същия актив, но поне беше с положителна голова разлика (+1). Сега тя е 10:12.

Моуриньо пое Юнайтед през 2016 г. и очакванията към него бяха огромни. През първия сезон той спечели три трофея – Суперкупата на Англия, Купата на Лигата и Лига Европа, след което започнаха скандалите и лошото представяне. За момента обаче той няма да бъде гонен.