Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо заяви, че има сериозни кадрови проблеми в състава преди домакинството на Евертън този уикенд. Португалецът обаче успя да идентифицира виновниците за тях.

Според Моуриньо футболните федерации на Чили, Белгия, Португалия и Шотландия стоят зад слабите резултати на отбора в последно време, тъй като Алексис Санчес, Маруан Фелайни, Диого Далот и Скот Мактоминей са се върнали с травми от лагерите на националните си тимове, като си били държани в тях до последно. Моуриньо посочи федерациите на Сърбия и Англия като добри примери в това отношение, тъй като са позволили на Неманя Матич и Люк Шоу веднага да се завърнат в Манчестър и да започнат лечение, след като са получили травми. От четиримата шанс да се появи на терена срещу "карамелите" има единствено Мактоминей.

С шанс за завръщане в играе е и плеймейкърът Джеси Лингард, който е извън терените вече повече от месец. 

"Джеси имаше проблеми още след световното първенство, но грешно ни увери, че с почивка ще се възстанови. В началото на подготовката той все още имаше този проблем и в един момент стана невъзможно да играе повече, така че трябваше да започне лечение. Той може да вини само себе си за тези проблеми, но радващото е, че вече е почти възстановен и ако не тази седмица, то следващата би трябвало да може да играе", каза Моуриньо.

Заради многото кадрови проблеми Моуриньо заяви, че няма да прави промени в предни позиции, въпреки че много от феновете искат Ромелу Лукаку да бъде изваден от стартовия състав. 

"Срещу Ювентус нямаше как да дам почивка на Лукаку, защото не мога да вкарам Майкъл Карик да играе като централен нападател. Срещу Ювентус играхме с играчите, които бяха налични. Ако дам почивка на Лукаку и сложа Рашфорд за централен нападател, тогава кой ще играе като крило? Сега не е моментът да мислим за почивки или търсим решения. Решението е само едно: да използваме играчите, които имаме. Уверен съм, че Лукаку скоро ще върне нормалната си увереност", каза още Моуриньо.

Манчестър Юнайтед посреща Евертън в неделя в опит да запише едва втора победа в последните си пет мача във Висшата лига.