Кариерата на Оле Гунар Солскяер в Манчестър Юнайтед започна по мечтан начин.

Едва ли и норвежецът е очаквал "червените дяволи" да постигнат пет победи от пет мача под негово ръководство. И въпреки отличните резултати, критиците не мълчат. Като основен аргумент те изтъкват лесната програма на 20-кратния шампион на Англия, съчетана с късмет във въпросните срещи.

Припомняме, че Юнайтед на Оле сломи последователно Кардиф (5:1)Хъдърсфийлд (3:1), Борнемут (4:1), Нюкасъл (2:0) във Висшата лига и Рединг (2:0) за ФА Къп. Наистина съперниците не са от най-висока класа, но не бива да се пропуска фактът, че успехите дойдоха с голямо настроение в играта на отбора. Нещо, което при Жозе Моуриньо липсваше.

Дали Сосляер заслужава мениджърския пост на "Олд Трафорд" за постоянно, ще се разбере в следващите два месеца, които най-вероятно ще предначертаят сезона на Юнайтед. В тях отборът има много тежка програма и още тази неделя гостува на Тотнъм. Първият сериозен тест за норвежеца. До 16 март "червените дяволи" ще играят по два пъти с Арсенал (ФА Къп и Висша лига) и ПСЖ (1/8-финал в Шампионска лига), предстоят дербита с големите съперници Манчестър Сити и Ливърпул, които спорят за титлата.

Между трудните сблъсъци за Юнайтед има и по-леки, макар само на хартия. Но до средата на март трябва да има отговор на въпроса: "Има ли качествата Оле Гунар Солскяер да получи поста за постоянно".

Програмата на Юнайтед до 16 март: 

13 януари, Висша лига:
Тотнъм – Манчестър Юнайтед

19 януари, Висша лига:
Манчестър Юнайтед – Брайтън

26 януари, ФА Къп:
Арсенал – Манчестър Юнайтед

29 януари, Висша лига:
Манчестър Юнайтед – Бърнли

3 февруари, Висша лига:
Лестър – Манчестър Юнайтед

9 февруари, Висша лига:
Фулъм – Манчестър Юнайтед

12 февруари, Шампионска лига:
Манчестър Юнайтед – ПСЖ

24 февруари, Висша лига:
Манчестър Юнайтед – Ливърпул

27 февруари, Висша лига:
Кристъл Палас – Манчестър Юнайтед

2 март, Висша лига:
Манчестър Юнайтед – Саутхямптън

6 март, Шампионска лига:
ПСЖ – Манчестър Юнайтед

9 март, Висша лига:
Арсенал – Манчестър Юнайтед

16 март, Висша лига:
Манчестър Юнайтед – Манчестър Сити