Бившият защитник на Манчестър Юнайтед Джони Евънс е на мнение, че Хари Магуайър е точният човек за отбраната на "червените дяволи" и скоро може да се превърне в толкова важен играч, колкото е Върджил ван Дайк за Ливърпул.

Юнайтед плати 80 милиона лири на Лестър за правата на Магуайър - с 5 милиона повече от това, което даде Ливърпул на Саутхямптън за Ван Дайк в началото на 2018 година.

"Нямам никакви притеснения за Хари. Той е направен за този отбор и това е чудесен трансфер за него. Той е играчът, от който този отбор се нуждаеше и ще се превърне в сензация", уверен е Евънс, който доскоро бе съотборник с Магуайър в Лестър.

"Хари е експлозивен, но хората не забелязват това. Освен това води чудесно топката, силен е и може да играе добре във въздуха. Нормално е хората да го сравняват с Ван Дайк заради трансферните суми, които бяха платени за тях двамата, но винаги е трудно да се даде точна оценка. Странно е, когато те разменят за пари. За Хари е важно да бъде оценен по начина, по който играе, а не по това колко пари са били платени за него", каза още Джони Евънс.