Мениджърът на английския Уулвърхемптън Нуно Еспирито Санто е поредният, който се изказва против въвеждането на ВАР във футбола. Според него, постоянните спирания, особено след гол, отнемат радостта от гола, емоциите от победата.

"Получи се хубав мач. През първото полувреме Манчестър Юнайтед доминираше. Те имат добри играчи, пресираха ни високо и не ни даваха да преминем в тяхната половина. През второто полувреме имахме повече свобода, намирахме по-лесно път към вратата на Юнайтед", каза португалският специалист след равенството 1:1 снощи.

Но специалистът се концентрира върху участието на ВАР в английския футбол, след като именно Уулвърхемптън изравни с попадение, което беше разглеждано от допълнителните съдии в стаичката.

"Не знам как ще се реши този проблем с головете, които се зачитат или отменят след намесата на ВАР. Радваш се след вкаран гол, но вместо всички да се радват, настава тишина. И чакаме някой да ни каже дали сме вкарали гол. Не отнемайте първичната емоция от хората. Мисля, че съвсем скоро играчите като вкарат гол, няма дa се радват, защото ще чакат да им кажат дали трябва или не. Хората във ФИФА трябва да намерят решение на този казус, моля ги да го направят. Все пак играта футбол не е стремеж към съвършенство на милиметрите, нали така?, недоволен е мениджърът на вълците.