Спортният концерн "Адидас" е причината полузащитникът Пол Погба да остане в Манчестър Юнайтед, информира британският вестник "Дейли Стар".

Както е известно, световният шампион беше голяма трансферна цел на Реал Мадрид и специално на треньора на испанския клуб Зинедин Зидан. "Червените дяволи" обаче отказаха да продадат халфа.

Според изданието между Погба и Юнайтед е имало голямо напрежение, но то е било понижено от баварския спортен концерн, който има договор с двете страни.

През 2016 година Погба подписа 10-годишен договор с "Адидас" и според него ще получи 31 милиона паунда, за да носи бутонките на компанията. В същото време пък контрактът на концерна с Юнайтед е до 2024 година и е на стойност 750 млн. паунда.

От "Адидас" са прогнозирали, че евентуална раздяла на Пол с "червените дяволи" няма да се отрази никак добре на двете страни в маркетингов план. 

Интересното е, че баварците наливат пари и в Реал Мадрид, но там Погба е щял да бъде само един от мнозината "галактикос", докато на стадион "Олд Трафорд" той е водещата фигура.

Друг интересен момент е, че френският футболист е следван от 37.2 милиона души в Инстаграм, а за сравнение Манчестър Юнайтед има 31.2 милиона последователи там.

Така на събрание  в "Адидас" е взето решение, че раздяла между футболиста и английския клуб ще окаже негативно влияние дори върху маркетинговата стратегия на германската компания. Затова е направено всичко възможно французинът да остане на Острова поне още една кампания.