Борнемут – Манчестър Юнайтед, мач от 11-ия кръг от Висшата лига, „Виталити Стейдиъм”, 14:30 часа, съдия Крис Кавана

Контузени за Борнемут: Брукс, Станислас
Контузени за Ман Юнайтед: Погба, Туанзебе, Матич, Шоу
Под въпрос за Ман Юнайтед: Рашфорд, Линдельоф, Магуайър

 

Прогноза на Gol.bg:

Ще продължи ли възходът на Манчестър Юнайтед и на терена на Борнемут? Това се питат феновете на тима, след като Червените дяволи спечелиха последните си 3 двубоя във всички турнири и особено срещу Норич играха много силно. 

Успехът срещу Челси за Купата на Лигата в сряда също повиши самочувствието на тима, който сега ще се изправи срещу един от най-удобните си противници в последните години. 

След 2015-а, когато Черешките спечелиха единствената си победа над Юнайтед, грандът от „Олд Трафорд” записа 6 победи и 1 равен срещу отбора от южния бряг, което определено носи оптимизъм и сега. 

Освен това тимът на Еди Хау не е и в добро състояние, като няма победа вече в 4 поредни мача в първенството, макар че в 3 от тях завърши наравно. Отбелязаните голове за този период обаче са само 2, което също е повод за притеснение. 

Все пак домакинството е нещо, което не трябва да се пренебрегва, но и Юнайтед прекъсна серията си без успех като гост напоследък, така че ще се надява да постигне нов позитивен резултат. 
 
Въпреки всичко двубоят е труден за прогнозиране, тъй като Борнемут има силни нападатели като Калъм Уилсън и Джош Кинг. Маркъс Рашфорд е под въпрос, което може да даде шанс на Антони Марсиал, ако англичанинът не мине късния фитнестест. 
 
Големият въпрос е могат ли хората на Оле Гунар Солскяер да запазят постоянството в представянето си, защото все още феновете им не са напълно убедени, че кризата е отминала. Всякаква развръзка е възможна, но може би Юнайтед все пак няма да загуби този мач. 
 
 
Резултат: Борнемут – Манчестър Юнайтед 1:1