Ливърпул – Манчестър Юнайтед, мач от 23-ия кръг на Висшата лига, стадион „Анфийлд“, 18:30 часа, съдия Крейг Поусън

 

Вероятни състави:

Ливърпул: Алисон, ван дайк, Гомес, Александър-Арнолд, Робъртсън, Хендерсън, Вайналдум, Окслейд-Чембърлейн, Салах, Мане, Фирмино
Контузени: Милнър, Ловрен, Кейта, Клайн
Под въпрос: Матип, Фабиньо

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Линдельоф, Магуайър, Уан-Бисака, Уилямс, Матич, Фред, Перейра, Джеймс, Мата, Марсиал
Контузени: Погба, Мактомини, Баи, Рохо, Туанзебе, Шоу
Под въпрос: Рашфорд, Байе, Фосу-Менса

 

 

Прогноза на Gol.bg:

 

Разликата е огромна. Ливърпул има 27 точки повече от Манчестър Юнайтед във Висшата лига, но когато големите съперници се изправят в поредния си двубой един срещу друг, това няма да има никакво значение. 

Червените дяволи са единственият тим, който взе точки от мърсисайдци досега през сезона, като на „Олд Трафорд“ мачът завърши 1:1, при това след като домакините домакините играха по-добре, но Адам Лалана изравни за гостите няколко минути преди края. Преди сблъсъка сега обаче, едва ли много хора вярват, че това ще се случи отново. 

Хората на Юрген Клоп продължават с победите и са в серия от 38 поредни срещи без поражение в първенството, така че ще се стремят с всички сили към нов успех сега. Равенството на Манчестър Сити с Кристъл Палас ги зарадва, защото те имат 2 мача по-малко от Гражданите и 13 точки преднина пред шампионите. 

В същото време Юнайтед продължава да бъде силно непостоянен в представянето си, а този път вероятно ще бъде и без водещия си голмайстор Маркъс Рашфорд, който е контузен. Тимът на Оле Гунар Солскяер обаче, не трябва да бъде подценяван, защото победи градския съперник Сити с 2:1 като гост, след като пак очакванията бяха да бъде пометен. 

„Трябва да играем много добре, за да спечелим, но вече победихме Ман Сити, а и в последните си два двубоя у дома срещу Ливърпул бяхме много близо до това да вземем трите точки. Именно тези представяния ще ни донесат вяра и ако покажем това, което можем, тогава имаме шанс“ заяви наставникът на гостите. 

Червените дяволи са спечелили 5 от 6-те мача, в които са владеели топката по-малко от съперника, като очакванията са да бъдат в подобна изчаквателна позиция и този сблъсък и да търсят контраатаката. Въпросът е дали защитата ще издържи срещу атомното нападение на домакините. 

В крайна сметка в последните 11 мача между двата тима, Ливърпул има само един триумф при 5 равенства и 5 загуби, което потвърждава, че големият съперник е доста неудобен напоследък. В добавка Юрген Клоп е с най-лоши показатели именно срещу Юнайтед, когато е играл срещу един противник поне 10 пъти – 2 победи, 6 раветства и 2 загуби или едва 20% победи. 

Въпреки това обаче, през този сезон Червените впечатляват и сега пред верните си фенове ще търсят единствено максимално комфортен успех. Ранен гол ще им помогне много и макар че Юнайтед е способен да поднесе изненада, този път такава едва ли ще има. Логиката сочи поредна победа за Ливърпул и нова крачка към мечтаната титла. 

 

Резултат: Ливърпул – Манчестър Юнайтед 2:0