Ливърпул не допусна изненада, като очаквано взе голямото дербито срещу Манчестър Юнайтед с 2:0, като можеше да спечели и по-убедително. 

Върджил ван Дайк вкара важния първи гол в първите минути, а Червените доминираха до средата на второто полувреме, като особено в началото на втората част пропиляха серия чисти ситуации ситуации. В края Мохамед Салах също се разписа. 

Така серията на Ливърпул без загуба достигна 39 мача, като тимът вече има 64 точки, с 16 пред Манчестър Сити и мач по-малко. Юнайтед е 5-и с 34 и ще продължи битката за Топ 4. 

В състава на домакините нямаше изненади и Юрген Клоп започна със същите 11 от победата над Тотнъм. Фабиньо и Матип се завърнаха на пейката. За Юнайтед голямата липса бе на Маркъс Рашфорд, а Андреас Перейра стартира. Солскяер стартира с трима в центъра на защитата, като Люк Шоу се присъедини към Линдельоф и Магуайър. Уан-Бисака и Брандън Уилямс действаха по фланговете. 

Началото бе равностойно, като в 5-ата минута Дан Джеймс не успя да комбинира точно пред вратата и Ван Дайк изби. Последва неприятен удар в лицето на Вайналдум от Матич, а Садио Мане стреля неточно малко след това. 

В 14-ата минута обаче, домакините поведоха. След корнер Трент Александър-Арнолд центрира, Магуайър не успя да покрие Ван Дайк и той прати топката с глава в мрежата. Това бе отличен знак за домакините, които от април 2017-а имаха 64 победи и 9 равни в мачовете, в които бяха реализирали първия гол. 

Последва доминацията на мърсисайдци, които действаха с много енергия и агресия.  Мане пропусна да вкара в 23-ата минута след тежко докосване, след което Роберто Фирмино реализира с отличен удар в далечния ъгъл. Гостите обаче бурно протестинаха за нарушение секунди преди това срещу вратаря Де Хеа от Ван Дайк и след преразглеждане от ВАР, попадението логично бе отменено. 

Атаката на Юнайтед изобщо не работеше. Все пак след грешка на Мане Фред получи шанс, но така и не стигна до изстрел, след като Вайналдум се намеси. Последва още един гол на домакините, който бе отменен правилно заради тънка засада на Вайналдум, който отбеляза. 

Последваха обаче 2 ситуации за гостите, които се окопитиха. Антони Марсиал стреля неточно, а малко след това Андреас Перейра не успя да засече. Секунди преди почивката Мане трябваше да направи 2:0, но останал сам срещу Де Хеа не успя да го преодолее, като вратарят успя да спаси с крак. 
 
Веднага след паузата Ливърпул отново пропусна чисто положение. Робъртсън подаде от фланга към Салах, който от границата на вратарското поле не успя да уцели добре топката и я прати встрани. Страхотен пропуск! Минута по-късно Хендерсън стреля в гредата, след като Де Хеа успя леко да докосне топката.

Предимството на Червените бе огромно, като само за първите 10 минути след паузата те имаха 7 удара, от които 2 точни. Все пак гостите успяха да се поокопитят и Фред първо стреля неточно, а в средата на втората част накара Алисон и да се намесва, но бразилският страж не бе затруднен особено. 

Определено обаче Червените дяволи погледнаха повече към вратата на домакините и влезлият от пейката Мейсън Грийнууд се размина с едно нелошо центриране отдясно на Марсиал. 

Ливърпул прие играта малко по-близо до своята врата, но се защитаваше спокойно и организирано. Юнайтед стигна до няколко центрирания, които не донесоха нищо. В добавеното време Алисон прати силно топката напред, Салах се измъкна сам срещу Де Хеа и с удар по земята го преодоля, за да оформи крайното 2:0. 

Ливърпул – Манчестър Юнайтед 2:0

1:0 Ван-Дайк 14
2:0 Салах 93

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Гомес, Ван Дайк, Робъртсън, Хендерсън, Вайналдум, Окслейд-Чембърлейн (66 Лалана), Салах, Мане (83 Фабиньо), Фирмино (83 Ориги)
Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Уан-Бисака, Линдельоф, Магуайър, Шоу (87 Дало), Уилямс (74 Мата), Матич, Фред, Джеймс, Перейра (74 Грийнууд), Марсиал