Хари Магуайър обяви, че не е трябвало да бъде изгонен в мача срещу Челси, въпреки грубото си действие срещу Миши Батшуай. 

През първото полувреме защитникът на Манчестър Юнайтед бе паднал на земята, след което посегна с бутоните срещу съперника. 

ВАР преразгледа ситуацията, но го остави в игра, а след почивката бранителят реализира с глава, за да оформи победата на отбора си с 2:0. 

„Мога да разбера защо инцидентът с Батшуай изглеждаше толкова зле. Наистина го ударих, но това стана, защото мислех, че ще падне върху мен. Естествената ми реакция бе да изпъна краката си, но ситуацията изглеждаше по-зле, отколкото бе в действителност” заяви Магуайър. 

„Не е имало удар, нито умисъл. Дори идеята бе ако падне, да го задържа. Да, получи се неприятно съприкосновение, но решението бе правилно, макар че докато ситуацията бе преразглеждана определено се притеснявах. В нито един момент обаче, не съм искал да го нараня” добави той. 

Що се отнася до първия си гол в първенството за Юнайтед, защитникът заяви: „Имах доста възможности през сезона и знаех, че е просто въпрос на време, преди да вкарам. Бруно подаде наистина страхотна топка и се надявам, че до края на сезона ще реализирам още попадения”.